De hamsterkamer

Hamsterkast:

De afmetingen zijn 1.40m lang, 2m hoog en 50 cm diep. De hokken zijn verstelbaar van 1.40m x 50cm naar 70cm x 50cm. Als de mogelijkheid er dus is om dieren groter te zetten die deze ruimte nodig hebben, is dit dus een mogelijkheid.

De kast is van speciale aluminiumplaten gemaakt en is veilig voor knaagdieren. Omdat er grote uitklapbare deuren aan de voorkant zitten, is er in elk hok een spatrand aangebracht om de hamsters te kunnen voorzien van een dikke laag bodembedekking,. Deze spatrand zit is niet té hoog, zodat elk hok makkelijk schoon kan worden gemaakt. Elk hok heeft een ventilatierooster van metaal die er voor zorgt dat de hokken niet te benauwd worden.

De losse kooien

De losse kooien, waar onder andere jonge dieren in worden gescheiden, zijn tijdelijke hokken tot ze naar hun nieuwe eigenaar mogen. Ook hamsters met besmettelijke bacteriën of virussen kunnen zo geïsoleerd worden van de gezonde hamsters. Deze hokken zijn allemaal minimaal 80×50 cm groot.

De aluminium hokken zijn 100x50x50 cm groot en te stapelen als een kast. Deze kooien bestaan uit hetzelfde materiaal als de hamsterkast, met als enige verschil twee ingebouwde plateaus en een gaas deur met een schuifje. Ook deze kooien hebben een spatrand om de hamsters te voorzien van een dikke laag bodem.

De SAMLA bakken zijn zo’n 80x50x50 cm. Het zijn bekende opbergbakken van de IKEA en makkelijk om te bouwen door de deksel te voorzien van gaten of eventueel gaas. In deze bakken past veel bodembedekking en zijn door de wieltjes makkelijk te verschuiven.

De houten bak is 115x45x60 cm en momenteel huis voor zes kleine Campbellie dwerghamstertjes. De kooi kan veel bodembedekking kwijt door de hoogte. De voorkant is van plexiglas en de deksel is voorzien van stevig gaas en een led lichtje.

Wat heeft elke hamster in zijn/haar hok?

Elke hamster beschikt over een 28+cm doorsnee loopwiel, een voer- en waterbakje, zandbad (langharige hamsters vaak niet), tunnel of boomstam, minimaal een verstopplek, extra zadenplanten en een schaaltje voor Brinta of ander extra eten. Dit zijn allemaal producten van natuurlijk materiaal, zoals hout en steen, omdat dit erg wordt aangemoedigd in onze hamstery. Ook zit er in elk verblijf een dikke laag bodembedekking, nestmateriaal en een dot hooi.

Natuurlijk zijn de hokken allemaal anders en dit is omdat elke hamster een ander ritme heeft of meer van een bepaald iets houdt. Zo zal de een twee tunnels hebben, en de ander een grotere zandbad.

Wat krijgen ze te eten?

De hamsters in de hamstery krijgen Versele Laga crispy muesli en de Syrischous mix van Rodenttopia. Vrijwel iedere krijgen ze iets anders, zoals groente en fruit, kruiden, een stukje pasta, ei, Brinta of babyvoeding. Water wordt om de dag ververst. Hiernaast krijgen ze bijna dagelijks een mix van zaden, gedroogde groenten en kruiden.

In de verblijven zijn vaak eetbare dingen aanwezig die ze bezig houden. Denk hierbij aan trosgierst, tarwearen, gedroogde mais, kruidenhooi/bladeren, Dari-Kolben, silberhilse en ährengold.

 

 

 

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: