De hamsterkamer

Hamsterkast:

De afmetingen zijn 1.40m lang, 2m hoog en 50 cm diep. De hokken zijn verstelbaar van 1.40m x 50cm naar 70cm x 50cm. Als de mogelijkheid er dus is om dieren groter te zetten die deze ruimte nodig hebben, is dit dus een mogelijkheid.

De kast is van speciale aluminiumplaten gemaakt en is veilig voor knaagdieren. Omdat er grote uitklapbare deuren aan de voorkant zitten, is er in elk hok een spatrand aangebracht om de hamsters te kunnen voorzien van een dikke laag bodembedekking,. Deze spatrand zit is niet té hoog, zodat elk hok makkelijk schoon kan worden gemaakt. Elk hok heeft een ventilatierooster van metaal die er voor zorgt dat de hokken niet te benauwd worden.

De losse kooien

De losse kooien, waar onder andere jonge dieren in worden gescheiden, zijn tijdelijke hokken tot ze naar hun nieuwe eigenaar mogen. Ook hamsters met besmettelijke bacteriën of virussen kunnen zo geïsoleerd worden van de gezonde hamsters. Deze hokken zijn allemaal minimaal 80×50 cm groot (Samlabakken van de Action en de IKEA bijvoorbeeld!).

Ik heb momenteel een zelfgemaakt verblijf van 110x50x60 waar er een in verblijft, en de kast waar de hamsters in wonen!

 

Wat heeft elke hamster in zijn/haar hok?

Elke hamster beschikt over een 28+cm doorsnee loopwiel, een voer- en waterbakje, zandbad (langharige hamsters vaak niet), tunnel of boomstam, minimaal een verstopplek, extra zadenplanten en een schaaltje voor Brinta of ander extra eten. Dit zijn allemaal producten van natuurlijk materiaal, zoals hout en steen, omdat dit erg wordt aangemoedigd in onze hamstery. Ook zit er in elk verblijf een dikke laag bodembedekking, nestmateriaal en een dot hooi.

Natuurlijk zijn de hokken allemaal anders en dit is omdat elke hamster een ander ritme heeft of meer van een bepaald iets houdt. Zo zal de een twee tunnels hebben, en de ander een grotere zandbad.

Wat krijgen ze te eten?

De hamsters in de hamstery krijgen Versele Laga crispy muesli en de Syrischous mix van Rodenttopia. Om de dag krijgen ze iets anders, zoals groente en fruit, kruiden, een stukje pasta, ei, Brinta of babyvoeding. Water wordt om de dag ververst. Hiernaast krijgen ze bijna dagelijks een mix van zaden, gedroogde groenten en kruiden.

In de verblijven zijn vaak eetbare dingen aanwezig die ze bezig houden. Denk hierbij aan trosgierst, tarwearen, gedroogde mais, kruidenhooi/bladeren, Dari-Kolben, silberhilse en ährengold.

 

 

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: