Over de hobbyfokker: Hamstery Sungorus Knagers

In de twaalf-delige serie houd ik een kort, maar krachtig, interview met bevriende fokkers. Hierin vertellen zij meer over hun passie en hoe ze zijn gekomen waar ze nu staan. Vandaag is de beurt aan Debby Hoffmann! Nieuwsgierig naar haar hamstery? Lees dan verder!

Debby is een 35-jarige dame uit Almere. Ze woont samen met haar man, kinderen, katten, hond, vissen en natuurlijk de knagertjes. Ze fokt op kleine schaal met, sinds kort, zuivere Rusjes onder de naam Hamstery Sungorus Knagers. Vijf jaar zijn verstreken en vandaag deelt Debby meer over haar passie!

Wie ben je?

Mijn naam is Debby. Ik ben 35 jaar en ik ben getrouwd met mijn man Robin. Naast de hamstery heb ik ook twee katten, een hond en vissen.
Daarnaast werk ik bij de lokale dierenwinkel; al bijna 18 jaar. Ik ben een vrolijke dame met veel liefde voor dieren en ik hou van mijn kinderen en man.

Hoe ben je in de hamsterwereld terecht gekomen?

Ik ben in de hamsterwereld terecht gekomen via mijn werkzaamheden in de dierenwinkel. Vijf jaar geleden hebben we hebben toen namelijk een fokker (Peter Braak) ontmoet, die ons hamsters kwam leveren en zo ben ik aan de praat geraakt over hamsters.
En zo; met inlezen over Russische dwerghamster ben ik begonnen.

Als je één ding mag kiezen, wat vind je dan het állerleukste aan de hamstery en alles er omheen?

Het ‘scapen’ van de terrariums. Dit doe ik om de hamsters een zo goed mogelijk leven te geven, waaronder de pensioen hamsters die al een tijdje in de hamstery verblijven. Elke keer dat ik ze opnieuw tunnels zie maken en ze naar hun eigen manier intrek nemen, weet ik dat ik het goed doe. En dat geef een glimlach bij elk verblijf. Ik scape zelfs op mijn werk de bakken en knaagdier terrariums en het maakt mij elke keer weer blij als er één wordt verkocht.

Waar ligt jouw focus?

Voorheen op hybride kleuren. Maar sinds begin van dit jaar 2020, heb ik door een andere fokker een besluit genomen om zuivere kleuren te gaan fokken. Wildkleur, blauw-wildkleur en pearl. Daarbij wil ik ook op de bouw gaan focussen.
Omdat ik opnieuw begin, duurt het even met een eigen stamboom lijn.

Op welke prestatie (keuring, evenement, media) ben jij het meest trots?

Keuring en showen en evenementen zal nog even niet gaan. Dat komt later. Het idee is om er aan mee te gaan doen, het lijkt mij erg leuk.
Waar ik trots op ben is dat ik mijn hobby met andere mensen kan delen via sociale media zoals onder andere mijn Facebook groep.

Heb jij een ‘heart-hamster’? Zo ja; wie is dit?

Op dit moment is mijn favoriete hamster Lyza (mandarijn kleur), daarvoor Abigail (blauw-wildkleur). Abigail is begin dit jaar overleden. Maar een sweetheart dat was ze. Ik mis haar nog steeds.

Wat hoop jij nog met jouw hamstery te bereiken?

Ik hoop dat ik met de hamstery nog lang mag/kan doorgaan en dat ik gezonde hamsters blijf fokken!

Wat is jouw raad naar mensen die zelf zouden willen fokken?

Mijn eerste raad (eigenlijk vraag) is: heb jij je goed ingelezen voor je de beslissing neemt om te gaan fokken? Daarna praten we verder.

Een gedachte over “Over de hobbyfokker: Hamstery Sungorus Knagers

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: