Over de hobbyfokker: Hamstery – RW

In de twaalf-delige serie houd ik een kort, maar krachtig, interview met bevriende fokkers. Hierin vertellen zij meer over hun passie en hoe ze zijn gekomen waar ze nu staan. Vandaag is Roy van Elewout van Hamstery – RW aan de beurt! Nieuwsgierig naar zijn passie? Lees dan verder!

Roy is een 25-jarige jongeman en woont samen met zijn ouders in het plaatsje Prinsenbeek. Naast hamsters hebben ze een Mechelse herder en fokt zijn vader roodoog Pooltjes (konijnen). Sinds enkele jaren fokt hij hamsters onder de naam Hamstery – RW (Roy & Wilma).

Wie ben je?

Mijn naam is Roy van Elewout, ik ben 25 jaren jong en woonachtig in Prinsenbeek. Mijn hobby is natuurlijk het fokken en showen van hamsters.

Hoe ben je in de hamsterwereld terecht gekomen?

Ik was altijd al gek op hamsters en heb ze ook altijd als huisdier gehad, tot ik een fokker op internet zag en dacht: ‘daar wil ik iets meer van weten’ . Toen heb ik op internet alles opgezocht en contact gezocht met de fokker en daar alle informatie aan gevraagd , zo heb ik me meer in verdiept en een hamstery begonnen genaamd Hamstery – RW!

Als je één ding mag kiezen, wat vind je dan het állerleukste aan de hamstery en alles er omheen?

Het allerleukste aan de hamstery is dat je altijd met leuke beestjes aan de gang bent; ze maken je zo vrolijk met hun lieve kopjes! En natuurlijk de samenwerkingen met ander fokker zijn ook leuk.

Waar ligt jouw focus?

Ik focus me op de kleuren goud, zilvergrijs, oranje met de extra aftekeningen schildpad en vachtsoort satijn. Deze kleuren fok ik omdat ik me wil focussen op het verbeteren van deze basis kleuren. En daarom kijk ik ook heel goed naar de stambomen van de oudere dieren; dat ik zo zuiver (in kleur) mogelijk kleuren fok.

Op welke prestatie (keuring, evenement, media) ben jij het meest trots?

Op de keuring bij Exoknaag Houten; de NKV Bokaal, ben ik het meest trots omdat dat mijn eerste keuring was en de hamsters best mooie cijfers kregen. En dat voor eerste keer!

Heb jij een ‘heart-hamster’? Zo ja; wie is dit?

Ik heb er momenteel twee. Helaas is eentje wel naar pensioen huisje verhuisd. Haar naam is RW’s Qutie. Ze is heel pittig maar ze stal altijd mijn hart met haar mooie koppie!
De andere hamster heb ik nog wel, genaamd Phaléne’s Vanilla Blend. Ze is er pas net, maar ze heeft nu mijn hart al gestolen. Kleine dame maar zo’n mooie/schattige kop en ze is super lief!

Wat hoop jij nog met jouw hamstery te bereiken?

Ik hoop nog veel mooie (en gezonde) jongen te fokken en natuurlijk hoop ik óók mooie prijzen te winnen met de toekomstige hamsters!

Wat is jouw raad naar mensen die zelf zouden willen fokken?

Lees je voorafgaand altijd goed in, zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Je kan ook altijd contact opnemen met fokkers en zorg dat je genoeg plek heb voor kooien van 100x50x50cm of groter, met ook genoeg plek voor de jongen. En fok altijd met stamboom dieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: