Over de hobbyfokker: Isanna’s Hamstery

In deze twaalf-delige serie houd ik een kort, maar krachtig, interview met bevriende fokkers. Hierin vertellen zij meer over hun passie en hoe ze zijn gekomen waar ze nu staan. Anna Hartman zal vandaag meer vertellen over Isanna’s Hamstery! Nieuwsgierig? Lees dan verder!

Anna is een zeventienjarige jongedame uit Zutphen, die sinds kort onder de naam Isanna’s Hamstery met Syrische hamsters fokt. Ze is inmiddels al enkele nestjes en een show verder, en een inmiddels échte hamstery.

Wie ben je?

Ik ben Anna, zeventien jaar oud en getogen en wonende in Zutphen. Ik woon samen met mijn ouders en een zusje. Naast mijn hamsters heb ik ook twee Britse kortharen!

Hoe ben je in de hamsterwereld terecht gekomen?

Nou, dat is best een lang verhaal, haha! Ik heb hamsters sinds ik twaalf jaar was, dus dat is nu vijf jaar ongeveer. Ik heb eerst robo’s gehad en daar begon eigenlijk wel de liefde voor hamsters. Na het overlijden van mijn roborovski’s ben ik mij meer gaan verdiepen in fokkers, want ik wilde graag een hamster van een fokker… Ik heb mijn robo’s altijd bij de dierenwinkel gehaald, maar dat was omdat ik niet beter wist en daar heb ik nu ook wel spijt van, ookal waren ze echt hele leuke hamsters. Ik heb toen een tijdje geen hamsters gehad omdat ik mij aan het verdiepen was in syrtjes. Wilde graag een keer wat anders, na een maand of twee kwam ik een fokker tegen uit Odijk: Alba’s Knagers. Nadat ik mijn hamster heb opgehaald begon de liefde voor syrische hamsters en dus het fokken!

Als je één ding mag kiezen, wat vind je dan het állerleukste aan de hamstery en alles er omheen?

Het aller leukste is de vrienden die je er door de tijd heen maakt die je helpen, en het is gewoon gezellig! Doordat ik ben gaan fokken heb ik zoveel nieuwe vrienden gemaakt en ben daar erg blij mee. Ook vind ik mijn hamsters showen erg leuk (ook al heb ik dat nog maar 1x gedaan).

Waar ligt jouw focus?

Mijn focus ligt op de kleur dove (duifgrijs) en de gerelateerde kleuren ervan, zoals honeyblack, daarnaast fok ik ook honing en af en toe goud! De aftekeningen verschillen, maar ik ben sowieso helemaal weg van de schildpadjes en de driekleuren! Ik fok nu lang en korthaar, maar zou graag over willen gaan naar alleen langhaar!

Op welke prestatie (keuring, evenement, media) ben jij het meest trots?

Zoals ik al eerder zei, heb ik nog maar aan één show meegedaan. Dus ben ik daar het meeste trotse op! Dit was de Topshow in Anna Paulowna, waar ik samen met Chantal heen ben gegaan.

Heb jij een ‘heart-hamster’? Zo ja; wie is dit?

Of ik een heart-hamster heb, haha; JAAAH! Dat heb ik zeker! mijn aller eerste fokhamster Phaléne’s I’zayn, dat is wel echt de liefde van mijn leven…😍 Hij is honeyblack korthaar en ja… ben gewoon smoorverliefd op die beer!

Anna’s heart-hamster I’zayn!

Wat hoop jij nog met jouw hamstery te bereiken?

Pfoe… Ik hoop te bereiken om dove herkend te krijgen voor show, het is zo’n mooie kleur!

Wat is jouw raad naar mensen die zelf zouden willen fokken?

Mijn tip is: begin rustig! Niks hoeft gehaast en stel vragen! Er zijn geen domme vragen of domme antwoorden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: