Deel 2: Papjes maken voor hamsters

In deel één heb ik beloofd meer delen te gaan schrijven omdat veel mensen tips uit de blogs halen. Nu is het ook hartstikke leuk en dankbaar om zelf af en toe dingen in elkaar te flansen; het moet alleen wel veilig zijn!


Versie 1

met boerenkool, kip en cranberries

Wat heb je nodig? (voor één hamster*)

  • Hand boerenkool (gesneden);

  • Lepeltje water;

  • Klein handje ongezouten cranberries;

  • Blikje kippenborst van Almo Nature;

  • Klein handje havervlokken;

  • Een kom;

  • Een staafmixer;

  • Een lepel;

  • Een vork.

(*Je kan zelf de hoeveelheden aanpassen)Hoe maak je het?De boerenkool en het water doe je als eerst in de kom. Dit blend je tot het een stuk fijner en een papachtige substantie is geworden. Het zal nooit een glad papje worden, maar dat hoeft ook niet.Voeg de havervlokken toe (deze kan je ook eerst even fijn malen met een vijzel) aan de boerenkool en maal het zo veel mogelijk. Als het goed is, zou de pap nu redelijk aan elkaar moeten plakken.Nu is het tijd om de kip toe te voegen. De Almo Nature is als het goed is al in kleine stukjes vermalen. Deze moet je nu alleen door je pap heen mengen. Zelf vind ik dit het makkelijkst met een vork! Je kan de kleine stukje uit elkaar trekken en het door de pap heen mengen. Hierna voeg je de cranberries toe en ben je klaar!Deze pap viel erg in de smaak bij de nestjes. Ze aten gelijk de cranberries op en ook de rest was in de ochtend verdwenen. De kip zit vol eiwitten en is goed voor jonge en zwakke dieren onder e twaalf maanden oud. De cranberries zijn een lekkere afwisseling op het hartige dieet. De havervlokken zijn erg vezelrijk en ook prima bouwstenen voor zwakke, oude en jonge dieren.

Versie 2:

met gepofte quinoa, kip, mango en pompoen

Wat heb je nodig? (voor één hamster*)

  • Een theelepel gepofte quinoa;Blikje kip en mango van Almo Nature;Potje babyvoeding met pompoen;Een kom;Een vork.

Hoe maak je het?Deze pap is erg makkelijk om te maken. Je pakt van de kip een lepel en prakt deze met de vork los, zodat deze gemengd kan worden. Daarna voeg je een lepel babyvoeding toe en maak je hier een pap van. Als laatste voeg je de quinoa toe (dit kan ook vers gekookt zijn) en zo is de pap al klaar.Deze pap is rijk aan koolhydraten en eiwitten en daardoor erg geschikt voor jonge dieren en zwakke dieren onder de twaalf maanden. Er zitten dankzij de mango en pompoen ook vitamines in en is rijk aan vocht dat bij een zwak dier ook niet kan ontbreken.

Een gedachte over “Deel 2: Papjes maken voor hamsters

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: